Met een app zoals VRSync kunt je samen 360 video ervaren, bijvoorbeeld in een klaslokaal. Hier zijn 15 SyncVR-video’s die elk leerplan opvrolijken!

1. Battle 1941

Deze video van Wargaming toont een nagebootste strijd uit 1941. Je krijgt dus de scherpe beeldkwaliteit van een moderne video terwijl je in een veld staat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niets wordt verheerlijkt, er is geen Hollywood-kunstenaarschap, alleen het realisme van oorlog. Uitermate informatief voor virtual reality onderwijs dus.

2. Een wandeling door dementie

Deze video is een gesprek dat de effecten van dementie op een eenvoudige maar intrigerende manier laat zien. Het voelt als een hoorspel met één 360-beeld. De eenvoud trekt je meer en meer in het aangrijpende verhaal van een dame met dementie.

3. BBC Click

Dit is een volledige 360 video laten maken van de Britse tv-serie Click. In tegenstelling tot de meeste items op deze lijst duurt het meer dan 20 minuten en biedt het productiewaarden voor uitzendkwaliteit. De inhoud is volledig geoptimaliseerd voor een volledig panoramisch beeld. Door verschillende gevarieerde onderwerpen te tonen, wordt de video nooit saai. De opnames zijn overwegend rustig, hoewel er nogal wat camerabeweging is waardoor het bekijken iets ‘geavanceerder’ is.

4. Ontdek het zonnestelsel

Deze korte 360-video is een animatie met informatieve story-telling. Er is veel content verpakt in slechts een paar minuten tijd. De manier waarop de virtuele camera wordt geplaatst, nodigt de kijker uit om rond te kijken en het universum te verkennen. De statische kaders voorkomt misselijkheid en is daarmee een geweldige introductie tot VR-video. VRSync laten meerdere kijkers deelnemen aan de ervaring, deze video zal elke student inspireren om het zonnestelsel verder te verkennen.

5. Go Habs Go!

Als je geïnteresseerd bent in ijshockey is deze korte documentaire echt interessant. Het is niet zo opwindend als je zou denken uit een video over hockey, het is meer een kijkje in de geschiedenis van een hockeyteam verteld door een echte ijshockeykampioen. Vooral Canadezen zullen deze documentaire erg waarderen.

6. Honor Everywhere

Deze video gaat over legerveteranen, met verhalen van overlevenden en hoe belangrijk het is om oorlogsmonumenten te behouden om de wreedheden van oorlog te herinneren. Gevechten in het verleden hebben de basis gelegd voor het leven in het heden. Als een echte excursie geen optie is, kan VRSync de oplossing bieden.

7. Insane 360-video van een tornado van dichtbij

De titel zegt het eigenlijk allemaal. De kijker reist mee in een auto die op de vlucht is voor een nabijgelegen tornado. Terwijl regendruppels langzaam op de ramen van de auto vallen, zie je de tornado langzaam dichterbij komen. Het is geen simulatie, je ervaart het echte werk. De originele audio van de cameramicrofoon is niet meer dan windruis die de spanning in deze nagelbijtende video verhoogt. VR in het onderwijs kan dus ook heel spannend zijn!

8. Let’s go Rickshaw

Deze video laat de kijker een ritje maken op een Japanse riksja. Het is niet echt een vervanging voor het echte werk, het kan de kijker zelfs inspireren om een reis naar Japan te maken. De bestuurder / hardloper geeft de video wat levendigheid met een vriendelijke stem. Met SyncVR kan elke kijker plaatsnemen op de voorstoel.

9. Medische realiteiten – chirurgische training

Deze educatieve video is zeker niet voor de overgevoelige. U zult getuige zijn van een daadwerkelijke operatie waarbij studenten procedures volgen. Deze medische 360-video is geweldig voor zowel medische studenten als voor iedereen die geïnteresseerd is in dit specifieke onderwerp.

10. Maak kennis met de grootste dinosaurus die ooit is ontdekt

Als je David Attenborough een educatieve video laat hosten, weet je dat je op zoek bent naar een hoogwaardige ervaring. Deze kenner van zowel dieren als mensen weet de aandacht te trekken, ook al staat hij direct naast een digitale dinosaurus. De computeranimatie zorgt voor adembenemende speciale effecten zoals een röntgenzicht. Uitermate geschrikt voor VR in het onderwijs dus.

11. Mythbusters Sharks Everywhere!

Zwemmen met haaien is een Engelse uitdrukking, deze keer wordt de kijker omringd door de terreur onder water. Hoewel haaien zelden mensen aanvallen, is de dreiging aanwezig. Gelukkig geeft Adam Savage van Mythbusters een geruststellend gevoel door deze minidocumentaire te vertellen.

12. Uit Syrië, terug naar school

Het combineren van een educatieve video over oorlog met het verhaal van echte studenten is een geweldige manier om kinderen te informeren over de gevolgen van oorlog. Kijkers zullen empathie voelen voor de kinderen. Het verhaal wordt verteld in stilstaande beelden over de verhalen, er is geen full-motion video. Maar de impact van de boodschap komt luid en duidelijk over.

13. Omringd door lemuren

Als je geen dierentuin kunt bezoeken, is deze 360-video de beste optie. Een verzorger vertelt over de manier hoe het Madagaskar-instituut voor Lemuren zorgen en wat deze soort zo uniek maakt. Met VRSync kunnen de studenten een uitstapje maken naar de dierentuin zonder ooit het klaslokaal te verlaten.

14. Wat gebeurt er in je lichaam?

Deze video wordt op een luchtige manier gepresenteerd. Eigenlijk letterlijk omdat een kloppend hart het eerste is dat je zult zien. Maak je geen zorgen, het is een animatie met een vertelling die zeer geschikt is voor een jonger publiek. De manier waarop het verhaal wordt verteld, maakt het bekijken van de video leuker dan je zou verwachten van dit onderwerp.

15. Waar is Waldo

Zowel kinderen als volwassenen zijn bekend met het personage Waldo, het onderwerp van vele ‘vind het personage’-tekeningen die gedurende vele decennia zijn gepubliceerd. Met deze eigentijdse update kan de kijker Waldo ontdekken, met daarnaast leuke verhalen. Als je te langzaam bent, zal Waldo ontsnappen. Kun je de man in het rood / witte shirt vinden voordat het te laat is?

Virtual reality vr onderwijs hoeft geen eenzame ervaring te zijn met de VRSync-app en meerdere VR-headsets. SyncVR is ideaal voor in de klas en stelt u in staat om de ervaring te delen.