10 Redenen om virtual reality op school te gebruiken

Virtual Reality en Augmented Reality wordt steeds populairder, zeker ook bij de jeugd. De meeste kinderen hebben thuis op z’n minst een kartonnen smartphone houder, en ze spelen allemaal met Pokémon GO en de Albert Heijn apps.

Maria Galanis en Andrea Trudeau hebben een top tien lijst opgesteld met redenen waarom VR en AR thuishoort in het klaslokaal. Sylvia Duckworth maakte er een mooie tekening van. In dit artikel volgt een vrije vertaling van deze lijst:

  1. Reis naar, en verken plekken over de hele wereld zonder het klaslokaal te verlaten.
  2. Ontwikkel empathie voor gemeenschappen met problemen door in hun voetsporen te treden.
  3. Ervaar zelf verschillende carrières.
  4. Verken de dieptes van de oceaan en de omvang van het heelal.
  5. Maak een tijdreis naar belangrijke momenten en plaatsen in het verleden.
  6. Ontdek het menselijk lichaam van binnen.
  7. Laat studenten elkaars wereld delen door persoonlijke VR content te maken.
  8. Ontdek hoe VR toegepast kan worden in andere industrieën zoals de medische sector, bouwkunde, amusement en bouwbedrijven.
  9. Ontdek hoe VR geïntegreerd kan worden binnen elk onderwerp en lesprogramma.
  10. Wakker nieuwsgierigheid  en verbazing aan.

VR educatie op maat

Deze lijst zou nog veel langer kunnen zijn, op deze website zijn er al vele voorbeelden van VIrtual Reality binnen educatie de revue gepasseerd. Hoewel er niet gesproken wordt over leeftijd in dit lijstje zullen de toepassingen en de implementatie per leeftijdscategorie van elkaar verschillen. Zeker aangezien jonge kinderen meer moeite hebben de virtuele werkelijkheid te scheiden van de fysieke werkelijkheid.

Leraren worden leerlingen

Onderwijzers moeten zich goed laten voorlichten door experts op het gebied van VR, AR en MR technologie om niet achter te lopen. Kinderen pikken dit soort nieuwe technologie snel op, binnen het onderwijs moet er een solide basis worden gelegd om leerlingen op de juiste wijze te woord te staan, kennis over te dragen en informatie in context te plaatsen. En dat wordt nog een grote uitdaging voor leraren in de komende jaren. Toch maar eens goed oefenen met de Teach VR app.